Pijnklachten:
Hoe komt dat nou?

Tegenwoordig zie je veel mensen die kampen met pijnklachten of blessures die bestempeld worden als “chronisch”
Vaak weten de therapeuten niet meer wat ze moeten doen om de klachten te verhelpen en krijg je het volgende te horen….. “Leer er maar mee leven”
Dit zijn natuurlijk niet de woorden die jij wil horen en je gaat op zoek naar iemand die jouw (hoop je) wel van je klachten af kan helpen.
Maar, voordat we verder gaan, moeten we even terug in de tijd. Ik wil dat je even nadenkt over de gesprekken die jij met je behandelaars gehad hebt.
Wat hebben ze je eigenlijk allemaal gevraagd?
Hebben zei goed doorgevraagd wat voor klachten je nog meer hebt, of hebt gehad?
Wat is er in het verleden gebeurt?
Is de pijn ineens gekomen of langzaam aan?
Heb je ergens anders nog meer pijn?
Hoe is je voeding patroon?
Heb je last van je darmen?
Hoe is je slaap patroon?
Heb je veel stress?
Wanneer heb je pijn als je wat doet?
etc.
Dit zijn allemaal vragen die ze (vind ik) horen te stellen, omdat jouw klachten (bijna) nooit op de plek zitten waar jij jouw klachten ervaart. Met onderstaande vragen zou je veel sneller kunnen analyseren wat de eventuele oorzaak zou :kunnen”zijn van jouw klachten.
Nou moet je niet denken dat alle behandelaars en specialisten slecht zijn in hun werk, maar ik zie steeds vaker dat er mensen bij mij in de praktijk komen die al jaren klachten hebben, waar ze maar niet van af komen.
Maar hoe komt dat nou vraag je jezelf af.
“Dieren hebben maar 50% van de tijd nodig om te herstellen van vergelijkbare letsels als bij mensen. Zij gebruiken geen ijs, geen medicijnen, en computers.
Zij herstellen functioneel door te luisteren naar signalen van het lichaam en die functies weer uit te oefenen, welke noodzakelijk zijn voor functioneel herstel”
Wat wij als mensen heel normaal vinden is dat als je ergens pijn hebt, dat je dan rustig aan gaat doen, of zelfs een aantal dagen niks meer gaat doen. Je gaat naar de arts en je krijgt pijnstillers en/of ontstekingsremmers mee. Jij denkt TOP! Het gevolg is dat je na een aantal dagen merkt dat je klacht minder wordt en zelfs geheel weg is. Fijn toch?
Maar is die klacht wel weg?
Vaak neemt de pijn sensatie af en je denkt dat je er weer tegenaan kunt. Weer lekker volle bak sporten, werken etc.
Maar wat je eigenlijk doet is, dat je met de medicatie het vaak alleen maar erger maakt. Je voelt minder en je denkt dat je alles weer normaal kan doen, maar vaak is dat niet zo.
Je maakt het vaak zelfs erger.
Je kan het zo zien; Je hebt last van je rug en je loopt krom, vraag je zelf eens af waarom je krom loopt. Waarschijnlijk omdat je dan minder pijn hebt. Toch?
Zodra je probeert recht op te staan verga je van de pijn.
Het lichaam liegt niet en vertelt je eigenlijk wat je moet doen. In dit geval krom lopen omdat je anders teveel pijn hebt, omdat de structuren het op dit moment niet aan kunnen om recht op te staan.
Maar wat moet je nou doen, dat het niet terug komt?
Luister naar je lichaam !!
Het gebeurt niet voor niks dat je ergens een pijnklacht of blessure oploopt. Dat kan overal vandaan komen. Misschien ben je wel overbelast, of ben je aan het sporten gegaan na een aantal jaren niet actief te zijn geweest en krijg je ineens die lastige blessure of pijnklacht.
Ben je wel belastbaar genoeg voor de dagelijkse werkzaamheden die je doet, of de sport die jij beoefent?
Het lichaam is heel erg goed in compenseren van disfuncties in het lichaam, zodra jij je die pijnklacht ervaart is er vaak al wat langer iets mis.
Wat vaak een normale behandeling is, is dat je behandelt wordt aan je pijnklacht en niet aan de oorzaak. De klacht wordt soms wel wat beter, maar je blijft er last van houden of je krijgt zelfs meer last dan dat je voorheen al had.
” A Doctor who prescribes an identical treatment for an identical illness in two individuals and expects an identical result may be properly classified as a social Menace “
Lin Yutang
Dit kan een teken zijn dat je de compensaties van het lichaam probeert te verbeteren, terwijl je eigenlijk de oorzaak zou moeten behandelen, met als resultaat een verbetering van de compensatie en uiteindelijk minder of zelfs geen pijn meer.
Dat is wat we willen toch?
Een leven van gezondheid en zonder pijn zorgt ervoor dat we veel beter in staat zijn om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Vooral zullen we ook veel gelukkiger zijn, omdat we de dingen kunnen doen die ons gelukkig maakt.
Ben je nieuwsgierig geworden wat ik voor jou zou kunnen betekenen om jou eindelijk van die vervelende pijnklacht af te helpen. Met als doel dat jij weer de dingen kan doen die je altijd zo graag deed.
Neem dan vrijblijvend contact met me op.